More by MOOJ

Zo meet ik mijzelf

Voor je begint met meten

Draag tijdens het meten alleen onderkleding en een goed zittende BH. Een nauwsluitend shirt is prima, maar meet nooit over gewone kleren heen. Het is prettig als een ander je meet. Zorg ervoor dat je rechtop staat, in een natuurlijke houding, het liefst zonder schoenen. Het meetlint dient glad getrokken te worden op het lichaam, alleen niet zo strak dat het afknelt. Dit kunt u controleren, het meetlint zou moeten kunnen draaien/ glijden. Houd rekening, bij het bepalen, van uw maat, met het feit dat onze kwaliteit 5% stretchgaren heeft. Bedenk hoe je jouw polo shirt of uw polo jurk wilt dragen; aangesloten of relaxed en wat wijder.

Zo meet ik mijzelf

B = Schouders
Meet horizontaal tussen de kop van de shouders.

C = Borst
De borstmaat wordt gemeten over het ‘volste’ gedeelte van de borst. Het meetlint vanaf de rug, onder de oksels naar voren halen en over het volste gedeelte van de borst, rond het lichaam trekken. Zorg ervoor dat het meetlint geheel horizontaal is en dat het meetlint niet te strak getrokken wordt.

D = Taille
De taille is het ‘smalste’ gedeelte van het bovenlijf, ook wel uw middel genoemd. U kunt naar een kant buigen om jouw natuurlijke taillevouw te controleren. Het meetlint vanaf de rug, rond de taille naar voren halen en rond het lichaam trekken. Zorg ervoor dat het meetlint horizontaal is en dat het meetlint niet te strak getrokken.

E = Heupen
De heupmaat wordt gemeten over het ‘wijdste’ gedeelte van het onderlichaam. Met de voeten naast elkaar, het meetlint vanaf de achterkant over de billen naar voren halen en meten waar de dijen het volst zijn. Zorg ervoor dat het meetlint horizontaal is en dat het meetlint niet te strak getrokken wordt.